Mineralna izolacija

Mineralna toplinska izolacija

1. IZRADA PODNOŽJA

Podnožje je od aluminija za robusni i točni završetak sustava. Montažni set obuhvaća u praksi dokazani materijal za učvršćivanje koji se sastoji od plastičnih razupornih zatika, spojnika podložnih šina i odstojnika.

2. IZOLACIJSKI MATERIJAL

Izo-ploča s mineralnim vlaknima namijenjena za fasade sa svojstvima: krajnje difuzivna, negoriva, robusna i dugotrajna. Klasa gorivosti: A, negoriva Toplinska provodljivost: 0,04 W/mK Koeficijent difuzije vodenih para μ: 1 Format: 62,5 x 80 cm

3. LJEPILO I MEHANIČKO UČVRŠĆIVANJE

Ljepilo čini spoj između podloge i izolacijskog materijala. Za svaku varijantu izo-materijala i podloge postoji optimalno ljepilo, a pored ljepljenja može biti potrebno i dodatno učvršćivanje zaticima (utiplavanje). To ovisi o podlozi odnosno materijalu za izradu zida.

4. SLOJ ZA ARMIRANJE

Sloj za armiranje sastoji se od mase za ispunu s ugrađenim staklenim pletivom i zadaća mu je spriječiti stvaranje pukotina zbog termički uvjetovanih naprezanja. Masa za armiranje otporna je na udarce.

5. GRUNDIRANJE

Ovisno o armirnom sloju, za kasnije premaze od žbuke može biti potrebno grundiranje radi boljeg vezanja za podlogu i izjednačavanje upojnosti. Putzgrund se može bojom točno uskladiti s pokrivnom žbukom.

6. ŽBUKA

Premaz od žbuke štiti sendvič sustav toplinske izolacije od utjecaja atmosferilija i omogućuje individualno oblikovanje fasade. Silikonske boje, silikatne (mineralne) boje i akrilne boje.